Rally Obedience

 

A Rally Obedience egy klasszikus engedelmességi edzés és agility tréning keveréke, ahol a gazdi és a kutya közötti együttműködésen van a hangsúly.

 

2019.10.05-ÉN INDUL AZ ELSŐ RALLY OBEDIENCE TANFOLYAMUNK!

 

Összesen 8 alkalom ( 1 alkalom elmélet + 7 alkalom gyakorlat ) + a záróvizsga.

Tanfolyam kezdete: október 5.
Záróvizsga: november 2.

A tanfolyamhoz alapfokú engedelmes tudás ajánlott. A tanfolyamon csak jól szocializált kutyákkal lehet részt venni.

A tanfolyam díja: 20.000Ft, melyet az első tanfolyami alkalommal kell rendezni.

A tanfolyam létszáma korlátozott és csak megfelelő létszám esetén indul.

 

A jelentkezéshez kattints ide!

 


 

A kezdő tanfolyam célja, hogy elősegítse a pozitív kapcsolatot és elsősorban kommunikációt teremtsen kutya és gazdája között. Ennek a sportnak a szépsége abban rejlik, hogy a kutya és a gazdi végig kommunikálhatnak munkájuk közben, így a képzés során a gazdik megtanulnak csapatként dolgozni a kutyájukkal. A kutyát bármikor lehet ösztönözni és dicsérni. A Rally Obedience sportág egy több állomásból álló akadálypályán zajlik. Az állomások táblákból állnak (kb 20-25 tábla osztályoktól függően), melyek az adott feladatot jelzik a párosoknak, illetve, hogy merre kell tovább haladni.

 

 

Tananyag:

 

✅ Az alapok elsajátítása: kapcsolat teremtés és építés a kutya gazdi között

✅ Engedelmes feladatok: szemkontaktus, ültetés, fektetés, láb mellett pozíció és követés alapjai, helyben maradás, behívás, lábhoz rendelés, irányváltások, tempó váltások

✅ Kommunikáció a kutya és a gazdája között: a kutyakommunikáció alapjainak megismerése és helyes alkalmazása

✅ Szocializáció: hogyan és miként tartható kordában a kutya fajtársaival való közös tevékenységek során

✅ Közömbösítés: elérjük, hogy a kutya számára a gazdi legyen a legérdekesebb és ne terelje el más a figyelmét – pórázon és póráz nélkül egyaránt

 

A tanfolyam befejeztével egy záróvizsgára kerül sor, ahol a gazdik és kedvenceik megmutathatják az elsajátított tudásukat. Sikeres vizsga esetén további tanfolyamok elvégzésére is lehetőséget biztosítunk akár egyéni akár csoportos képzés keretein belül. A legjobban teljesítő párosok pedig csatlakozhatnak a Duhajdombi Kutyakiképző Iskola Rally Obedience verseny csapatához.