Kezdőlap

Ürömi Duhajdombi Kutyakiképző Iskola

 

 

Csoportos órák időpontjai:
Hétfőn és szerdán
18:00 – kezdő, középhaladó és haladó
Szombaton és vasárnap
09:00 – kezdő, középhaladó és haladó
10:00 – kutyaovi
Egyéni órák:
Gazdával vagy gazda nélkül is megoldható. Bentlakással, háznál vagy akár háztól-házig!
Fegyelmező munka
Kutyák összeszoktatása a köztük lévő rangsor kialakításával
Falkázás
Őrző-védő foglalkozás
Nyomkövetés tanítása
Felkészítés – vizsgára, versenyre, kiállításra, tenyészszemlére
Egyéb foglalkozások
Az egyéni órákra hétköznapokon előre egyeztetett időpontban van lehetőség!

 


 

Folyamatos becsatlakozás! Hogy miért?
Nem lehet kijelenteni, hogy azonos idő alatt, mindenki ugyan úgy fejlődik. Minden kutyának mások az adottságai. Van aki együttműködőbb, van aki makacsan ellenáll, van aki gyorsabban tanul, van aki lassabban. A szintkülönbségek nagyon hasznosak tudnak lenni, hiszen az új kutyák eltanulják a többiektől a feladatokat. Akinek jobban megy, gyorsabban tud fejlődni, akinek kevésbé, az is haladhat a saját tempójában.

 

Nálunk nincs “nem csoportba illeszthető” kutya!

 

Ovi | Kezdő | Középhaladó | Haladó | Napközi | HDR
Csoportos | Egyéni | Bentlakásos | Háztól-házig | Teljes körű gyorstalpaló

 

Egyéb foglalkozások előre egyeztetett időpontokban.
0670/619-9311

 


 

Nincs rossz kutya, csak rossz kommunikáció!

 

Az otthon felmerülő problémák szinte kivétel nélkül a kutya és a gazda félreértéseiből adódnak. (Pl.: a kutya cipőt lop, majd a gazda dühöngve kergeti míg a kutya vigyorogva menekül = a kutya figyelemre vágyik, de nem tudja megértetni magát a gazdával – rájön, ha elcsen valamit, foglalkozni fognak vele)

kutya akkor lesz boldog, ha nem neki kell irányítani. A gazda szabályait követve stresszmentes, felszabadult kutyaéletet élhet.
A foglalkozásokon játékos feladatokkal növeljük a kutya önbizalmát, és megtanítjuk a helyes viselkedést, amit a gazda az otthoni gyakorlások által szilárdíthat meg.

A képzés hossza és sikeressége a gazda ráfordított idején, energiáján, illetve a kutya testi és lelki korlátain múlik. Általában egy kezdő tanfolyam elvégzése 3 hónap.
A képzési módszerek mindig egyénre szabottak (csoportban is), függnek a kutya idegrendszeri típusától, habitusától, testi adottságaitól és a gazda ügyességétől, kitartásától.

A munka akkor lesz hatékony, ha motivációval, kényszer nélkül, a kutya és a gazda is jó kedvvel, vidáman dolgozik. Ez csak akkor működik, ha az elvárt feladat teljesítése után megjutalmazzuk. Ennek módja a jutalomfalat, játék, nagy dicséret, de minden esetben a gazda szeretetének kimutatása, amit egy tárgy/falat nem helyettesíthet.

Negatív megerősítés, büntetés nélkül nem lehet kutyát képezni. A farkasfalkában is jelen lévő fegyelmezési technika a büntetés, a kutya is ebből ért, így tudunk vele egyértelműen kommunikálni, ha rosszat csinál. Ez nem testi fenyítést jelent. Mindig a bűntett mértékének megfelelően büntetünk, ez nagyon fontos! Büntetés lehet morgás, erősebb tiltószó, akár egy hanghatás, durvább esetben szeretet, figyelem megvonása, falkából való kizárás. A büntetés mindig legyen azonnali, de ne legyen hosszútávú. Nem használunk olyan büntetést, ami a kutya testi vagy lelki egészségét veszélyeztetheti (pl. éheztetés).